Dam- en schaaksimultaan op Koningsdag bij Warenhuis Vanderveen

Dam- en schaaksimultaan op Koningsdag bij Warenhuis Vanderveen

Op Koningsdag, zaterdag 27 april, geeft wereldkampioen dammen Roel Boomstra een damsimultaan en schaakmeester Ivo Maris een schaaksimultaan bij Warenhuis Vanderveen te Assen.

Roel Boomstra is in het bezit van de titel Internationaal Grootmeester en won in 2012 en 2015 het Nederlands kampioenschap dammen. In 2014 won hij het Europees kampioenschap en in 2016 en 2018 het wereldkampioenschap. De damsimultaan start om 11.30u tot ongeveer 16.00u in de Buningzaal op de hoogste etage van Warenhuis Vanderveen. Deelname is gratis en kan door zich vooraf aan te melden via jeugschaaknoord.nl.

Op de begane grond geeft schaakmeester Ivo Maris een schaaksimultaan van 12.00-16.00u. Ivo is de beste schaker die Assen ooit heeft voortgebracht. Tijdens de schaaksimultaan mag iedereen aanschuiven en proberen deze schaakmeester te verslaan.

Ook buiten, aan de Kruisstraat, wordt een dam- en schaaksimultaan georganiseerd waar passerende bezoekers kunnen plaatsnemen.

De simultaans worden georganiseerd door stichting Jeugd Schaak Noord als nevenactiviteit van de Nederlandse Jeugdschaak Kampioenschappen die in de meivakantie in Assen zullen plaatsvinden.

Tiplijn