Soepcafé bij Vrijeschool de Es in Assen

Soepcafé bij Vrijeschool de Es in Assen

Voor de derde keer serveert het Soepcafé in Assen twee heerlijke soepen van groente dat anders werd weggegooid.

Wist je dat wereldwijd een derde van het voedsel dat voor de mens wordt geproduceerd, wordt weggegooid? En dat de Nederlandse consument jaarlijks voor 2,5 miljard euro voedsel weggooit? Dat komt neer op 50 kilo per persoon per jaar. Ook producenten, tussenhandel, horeca en supermarkten verspillen samen 2,5 miljard euro aan voedsel. Kortom: Voedselverspilling is een groot probleem op de wereld. Bedenk dat ook alles weer afgevoerd en verwerkt moet worden. Dat kost ontzettend veel energie.

Het Soepcafé is een werkgroep van Transition Town Assen, ontstaan vanuit de behoefte om voedselverspilling tegen te gaan. Daarnaast speelt het bewustmaken van het probleem en het sociale aspect natuurlijk ook een grote rol. Organisatie: De afgelopen keren werd het druk bezocht en waren de soepeters zeer enthousiast. Er werd gezellig nagepraat en we verwachten dat het komende Soepcafé ook weer veel mensen zal trekken, dus kom op tijd.

Het Soepcafé wordt elke laatste vrijdag van de maand georganiseerd. De soepjes zijn geheel plantaardig en zelfs één ervan is glutenvrij. Iedereen mag aanschuiven, aanmelden hoeft niet. Ze vragen een bijdrage naar draagkracht. Zo kan iedereen mee-eten

Vind jij het leuk om mee te helpen, kom dan ook vooral even aanwaaien op vrijdag 29 maart. De vrijwilligers vertellen je graag hoe het allemaal in zijn werk gaat en waar nog mensen nodig zijn.

Het Soepcafé vindt plaats bij Vrijeschool de Es aan de Tuinstraat 1 in Assen-Oost. Inloop vanaf 17:00 uur en de start is om 18:00 uur.

Tiplijn