Inloopbijeenkomst Werklandschap Assen Zuid geslaagd

Inloopbijeenkomst Werklandschap Assen Zuid geslaagd

Dinsdagavond was er een informatieinloopavond in het gemeentehuis over de ontwikkelingen in het toekomstige werklandschap Assen-zuid.

Een grote groep ambtenaren en wethouder Booij waren aanwezig om uitleg te geven over de plannen. Ook kwam er uitleg over de plannen van de Energy Hub dat als eerste bedrijf plannen heeft om zich hier te vestigen. De ontwikkeling van het toekomstige werklandschap Assen-Zuid - aan de zuidoostkant van de stad - gaat een nieuwe fase in.

Energy Hub
Het bedrijf DCB Energy heeft hier plannen voor de vestiging van een zogenaamde Energy Hub . Dit is een tankstation waar naast traditionele brandstoffen ook duurzame vormen van energie worden aangeboden, zoals elektrisch laden en een waterstofpunt.

Naast het tankstation komt ook ruimte voor truckparking voor ruim twintig vrachtwagens en snelweghoreca. De nieuwe Energy Hub komt aan de oostkant van de A28, dichtbij de afslag Assen Zuid. Om de vestiging mogelijk te maken is het ontwerp-bestemmingsplan.

Bronnen VanOns en ENGIE ontwikkelen een zonnepark van 20 megawattpiek bij Assen-Zuid. In het zonnepark worden circa 57.000 zonnepanelen  met een totaalvermogen van 20 megawattpiek  geïnstalleerd waarmee voldoende groene lokale stroom opgewekt wordt voor 6.500 huishoudens.

Entreezone Werklandschap Assen  opgesteld
Het plan kunt u bekijken op ruimtelijkeplannen.nl en bij de balie van het stadhuis.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn