Autismecafé Assen op 28 maart: autisme in het gezin

Autismecafé Assen op 28 maart: autisme in het gezin

Op donderdag 28 maart is er weer een Autismecafé, deze keer staat het thema Autisme in het gezin centraal. Gespreksleider Hanneke Kappen praat samen met twee gastsprekers over dit thema.

Gastsprekers van de avond zijn Niene Tammenga en Lily Kabel. Niene heeft een zoontje met ASS, ook haar partner heeft autisme. Niene vertelt over haar gezin en over hoe haar dagelijkse leven eruit ziet. Ze vertelt o.a. over waarom ze heeft besloten haar baan op te geven om volledig voor haar zoon te gaan zorgen.

Lily vertelt over haar broer Tim, die een verstandelijke beperking en autisme heeft en wat voor invloed dit zoal op haar leven heeft. Autisme in het gezin vraagt om veel geduld en extra energie. Flexibiliteit, begrip en inlevingsvermogen is voor iedereen van belang, maar extra belangrijk bij autisme. Het vraagt veel van partners, (groot)ouders en broers en zussen (brusjes). Autisme in het gezin kan een uitdaging zijn, waarschijnlijk word je leven anders vormgegeven. Autisme kan een gezin aan de andere kant ook veel brengen.

Loopt u tegen vragen aan of bent u benieuwd hoe andere gezinnen omgaan met autisme? Bezoek dan op donderdag 28 maart het Autismecafé Assen. U bent van harte welkom vanaf 19.30 uur (aanvang 20.00 uur) in MFA Het Schakelveld, Witterhoofdweg 1a te Assen. De toegang en koffie/thee zijn gratis.

Tiplijn