Benefiet Alpe d Huzes brengt bijna 10.000 euro op

Benefiet Alpe d Huzes brengt bijna 10.000 euro op

Scholieren en studenten van Dr. Nassau College en Drenthe College haalden op 13 maart bijna 10.000 euro op voor hun deelname aan Alpe d Huzes 2019 tijdens een benefietavond. Op 6 juni gaat de groep van 52 deelnemers de Alpe D Huez beklimmen voor het KWF.

Terwijl NOS-verslaggever Herbert Dijkstra de gasten vermaakte met verhalen uit zijn schaatsverleden en als sportjournalist, kwamen de gerechten uit de keuken van de horecaopleiding van DC op tafel. In de bediening? De fanatiekelingen die de Alpe d Huez op gaan wandelen, klimmen én fietsen. Het is wel even aanpoten, maar we doen het graag!  melde een studente. Speciaal voor de gelegenheid was de locatie van Drenthe College aan de Anne de Vriesstraat feestelijk aangekleed.

Herbert Dijkstra had voor de aanwezigen nog een verrassing. Oud-Schaatsster Renate Groenewold maakte haar opwachting en bracht verschillende items mee voor de veiling van het benefiet. Het is een prachtig doel en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen , aldus Renate. De sport-clinic die door haar en collega Marije Joling bracht maar liefst 1000 euro op. Daarnaast gingen er collectorsitems als schaatspakken, Olympische vlaggen en een cheque ter waarde van 1000 euro advertentiebudget bij GreenLedwalls.

De groep studenten, docenten en begeleiders gaat verder met het inzamelen van zoveel mogelijk geld voor het goede doel. Daarnaast zijn ze ook fanatiek aan het trainen in de nieuwe wielerkleding in de huisstijl van beide scholen. Wil je sponsoren? Via opgevenisgeenoptie.nl kun je de deelnemende teams vinden onder de zoekterm Assen DC Penta .

Tiplijn