Derde Dinsdag over anorexia met Jessica Villerius

Derde Dinsdag over anorexia met Jessica Villerius

Dinsdag 19 maart staat de Derde Dinsdag van DNK in het teken van anorexia. Jessica Villerius maakte de ingrijpende documentaire Emma wil leven  over de eetstoornis.

Tijdens deze Derde Dinsdag vertelt ze haar verhaal. Daarnaast is GZ-psycholoog op het gebied van eetstoornissen Selma van der Schuur te gast.

Anorexia is een ongrijpbaar monster. Een monster dat bij ongeveer 1300 mensen per jaar toeslaat. Helaas zijn er nog steeds genoeg patiënten die niet van anorexia kunnen genezen. Eén van die patiënten was Emma, inmiddels kennen we bijna allemaal haar verhaal. Jessica Villerius maakte een ingrijpende documentaire over Emma s strijd tegen anorexia: Emma wil leven .

Tijdens de Derde Dinsdag op 19 maart vertelt Villerius haar verhaal en de lastige keuzes die ze soms moest maken bij de totstandkoming van de documentaire. Daarnaast is GZ-psycholoog Selma van der Schuur te gast. Zij is deskundige op het gebied van eetstoornissen bij Lentis/Psyq en vertelt over het ontstaan en de gevolgen van anorexia.

Meer info: dnk.nl

Tiplijn