Reparatie lekkende sluisdeur Assen

Reparatie lekkende sluisdeur Assen

Dinsdag is er een onderhoudsploeg actief geweest bij de sluis in de Havenkanaal in Assen.

De gemeente heeft de afgelopen jaren de Blauwe As aangelegd, waarbij ook twee sluizen zijn gemaakt. De sluis in het Havenkanaal blijkt te lekken en hiervoor is er dinsdag een onderhoudsploeg geweest.

Om onderhoud te kunnen plegen aan de sluisdeur, moest er een noodvoorziening worden aangelegd om de reparatieploeg ruimte te geven. De nooddeur zijn schotten die geplaatst worden aan de buitenzijde van de sluis, hierna kan de waterstand worden verlaagd.

Duikers
Voor reparatie aan de deur, en om de bewegende delen te controleren, heeft de aannemer duikers ingehuurd. Deze specialisten zijn gewend in een droogpak dit soort werkzaamheden uit te voeren. Er bleek een lek te zitten onder de deur, en in de schuiven. Ook sloot een van de deuren niet geheel goed. Na een dag werken kon de nooddeur weer worden verwijderd en was het probleem opgelost.

Vaarseizoen 2019
Van 1 april tot 1 oktober is het vaarseizoen in Assen geopend voor de recreatievaart. Vanaf 1 oktober zijn de havens gesloten. Bruggen en sluizen worden dan alleen bediend op verzoek, voor werkzaamheden of speciale gelegenheden. Zie: www.assen.nl/vrije-tijd/recreatie/varen-in-assen

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_