Genomineerden uit Assen voor Sportgala Drenthe bekend

Genomineerden uit Assen voor Sportgala Drenthe bekend

Tot en met woensdag 6 februari konden kandidaten opgegeven worden om in aanmerking te komen voor de titel Drentse sportman, sportvrouw, sportploeg of sporttalent van het jaar 2018. De genomineerden uit Assen zijn bekend.

Iedere Drentse gemeente kan per categorie één genomineerde aandragen. Van 22 februari tot en met 24 februari kan iedereen stemmen op hun favoriet via sportgaladrenthe.nl. Van alle aanmeldingen die zijn binnengekomen heeft een jury de volgende kanshebbers voorgedragen:

Sportman
Joey Oppersma; Joey doet aan Minibike racen en heeft in 2018 aan 16 wedstrijden meegedaan. Daarvan 12 podiumplaatsen gehaald waarvan 9 keer winst.

Sportvrouw
Marit Kamps; Marit is Nederlands kampioen judo geworden bij de dames onder de 18 jaar en heeft de tweede plaats behaald bij de Europees kampioenschap.

Sportploeg
Futsal LTC Assen; LTC promoveerde bij zaalvoetbal het afgelopen seizoen naar het tweede hoogste niveau van Nederland, de eerste divisie.

Sporttalent
Jari Groenhart; Jari heeft dit jaar drie limieten gehaald voor het Europese Jeugdkampioenschappen in Helsinki en geëindigd in de middenmoot. Op de Open Nederlandse Kampioenschappen Tilburg heeft hij twee Nederlandse leeftijdrecords gehaald op de korte baan 400 meter wissel en 200 meter rugslag. Hij is nu in een team opgenomen die zes zwemmers begeleiden met als einddoel de Olympische Spelen van 2024.

archief/Sportgala Drenthe
Tiplijn