Leerlingen Maria in Campisschool met ruimtestation terug op aarde

Leerlingen Maria in Campisschool met ruimtestation terug op aarde

Leerlingen en juffen van de Maria in Campisschool zijn vanochtend, na een lange reis, weer veilig op aarde aangekomen.

De afgelopen weken zijn de leerlingen van de Maria in Campisschool bezig geweest met het thema Heelal . Alle lessen stonden deze thema periode dan ook in het teken van dit thema. Schaal berekening en afstanden als rekendoelen en ook de taal en spellingslessen werden helemaal aangepast aan het thema. Het doel van de thema periode het vergroten van de betrokkenheid van de leerlingen. Wanneer de leerlingen nieuwsgierig maakt en uitdaagt worden de antwoorden op vragen te vinden zijn ze meer betrokken. Ze leren meer en zullen beter onthouden wat ze hebben gedaan.

Op de eerste dag werd er een bijzondere steen gevonden waarvan gedacht werd dat die Buitenaards was. Met een zelfgemaakte raket zijn ze de ruimte in gegaan en hebben verschillende dingen geleerd over ons zonnestelsel, de NASA, hoe marsmannetje er uit zien, over sterrenbeelden en nog veel meer.

Gelukkig zijn alle leerlingen en juffen vrijdagmorgen weer veilig op aarde aangekomen. Het was een krappe tocht in de raket met onderweg allemaal sterren en sterrenbeelden. Toen ze op aarde aankwamen stonden de ouders de leerlingen al op te wachten.

Zodra ze geland waren mocht iedereen in alle klassen gaan kijken wat er gemaakt en geleerd is de afgelopen periode. Er werd namelijk een ruimtestation gebouwd, het zonnestelsel gemaakt, raketten gemaakt van Lego, Presentaties en Kahoot quizzen, een moeilijk woordenboek over de ruimte en hebben een eigen onderzoekslaboratorium.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn