Doe auditie voor Brandstof Vooropleiding Theater bij Garage TDI

Doe auditie voor Brandstof Vooropleiding Theater bij Garage TDI

Denk je er wel eens over na om acteur, schrijver, cabaretier, of theatermaker te worden? Voor jongeren tussen de 14 en 19 jaar heeft Garage TDI het spelersensemble van Brandstof Vooropleiding Theater & Productiehuis.

Gedurende het jaar maakt het ensemble diverse producties. De spelers krijgen lessen acteren, masterclasses, trainingsweken en als je wilt word je begeleid in het maken van eigen performances. Door middel van een workshop dag op 3 maart kun je auditie doen in de Werkplaats Havenkwartier in Assen. Word je aangenomen, dan start jouw theaterseizoen bij Brandstof nog dezelfde maand met diverse leuke theateractiviteiten.

Garage TDI organiseert twee keer per jaar audities voor Brandstof Vooropleiding Theater & Productiehuis. De komende auditie is zondag 3 maart van 10.00-18.00 uur in de Werkplaats Havenkwartier, de thuisbasis van Garage TDI, in Assen. De auditie is voor jongeren tussen 14 en 19 jaar uit Noordoost-Nederland, die de ambitie hebben om naar een hbo-theateropleiding te willen, of dit te willen onderzoeken. In deze workshopdag wordt gekeken naar het basisniveau, de coachbaarheid en de creativiteit en eigenheid van de deelnemers. Meedoen kan door een motivatiemail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor 28 februari 2019, waarin je vertelt wie je bent, waar jij jeuk van krijgt om theater over te maken, welke persoon jou inspireert en waarom jij wil deelnemen aan de vooropleiding theater van Garage TDI. Kosten voor de workshopdag zijn ¬10.

Brandstof Vooropleiding Theater & Productiehuis maakt ieder jaar diverse voorstellingen die spelen op festivals, in zalen en op bijzondere locaties. Er wordt gewerkt in blokken en projecten tijdens de weekenden en schoolvakanties. Naast het spelen van producties is er binnen de vooropleiding ook aandacht voor verdieping door middel van lessen, masterclasses en het ondergaan van theaterexperimenten, allemaal begeleidt door professionals uit het vak. In de zomer is er een trainingsweek, waarbij lessen, experimenten en het spelen van voorstellingen gecombineerd wordt met een week lang kamperen.

Sinds 2017 ontvangt Brandstof de landelijke rijksbijdrage voor talentontwikkeling. Brandstof is onderdeel van Drents JeugdTheater Garage TDI. Garage TDI is het huis voor jeugd- en jongerentheater, waar alle expertise op het gebied van theater voor deze doelgroepen aanwezig is.

De auditie is op 3 maart van 10.00 tot 18.00 uur bij werkplaats Havenkwartier (Garage TDI) in Assen. Kijk op garagetdi.nl voor meer informatie.

Tiplijn