Ruim 350 dragline rijplaten bij tunnel de Maten

Ruim 350 dragline rijplaten bij tunnel de Maten

De voorbereidingen bij de nieuwe tunnel De Maten verloopt naar wens. De ruim 350 rijplaten maken straks een veilige rit voor de tunneldak.

Na alle zandwerkzaamheden van de afgelopen dagen bij de tunnel, heeft wegenbouwer De Sallandse ruim 350 dragline rijplaten laten aanvoeren om de nieuwe tunneldak zaterdag te kunnen inrijden. De dragline platen komen per trailer uit de hele regio aan. De weg moet zaterdag klaar zijn voor het mega zware transport van 112.000 ton.

Weg bijna klaar
De weg is, na de aanleg van de dragline platen, bijna klaar en zal in de nacht van vrijdag op zaterdag verder ontgraven worden op de plaats waar nu het spoor ligt. De gehele spoorbaan wordt weggegraven en zal opnieuw een zandbed krijgen voor de platen die het zwaar transport nodig heeft.

Zwaar transport
Vrijdag komen de speciale trucks voor het transport in Assen aan, daarna zal de montage plaatsvinden. Op zaterdagmorgen zal het gehele spoordek omhoog geplaatst en gedraaid worden om de bouwers van Hegeman ruimte te geven om het onderstel vrij te maken van de laatste obstakels.

Inrijden tunneldak
Zaterdagavond zal het tunneldak worden ingereden, waarna ProRail direct weer kan beginnen met de herstel van het spoortraject die maandagochtend weer operationeel moet zijn.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn