Extra geld voor TT Festival Assen: festival terug naar drie dagen

Extra geld voor TT Festival Assen: festival terug naar drie dagen

De organisatie van het TT Festival krijgt voor dit jaar 125.000 euro van de provincie Drenthe. Ook gaat het festival van vier dagen, terug naar drie dagen.

Het TT-festival en de Moto GP/TT zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al jaren zijn de races en het festival zeer populair bij de Drenten en ver daarbuiten. Van heinde en ver komen bezoekers naar Assen om de Moto GP/TT, maar ook het TT-festival te bezoeken. Dit jaar wordt extra ingezet om de economische en maatschappelijke waarde van het festival te verhogen. Reden genoeg voor de provincie om dit jaar de organisatie een subsidie van ¬ 125.000,- euro te verlenen.

Aankomende jaren een nog beter festival
De organisatie heeft het verzoek bij de provincie ingediend omdat zij de kwaliteit van het festival willen verhogen. Inzet is om de economische en maatschappelijke waarde van het festival verder te vergroten. Dit gebeurt onder andere door extra aandacht voor Drentse bands, verschillende netwerkbijeenkomsten voor ondernemers en de opzet van een kindermiddag. Verder wordt het TT-festival in 2019 verzelfstandigd en losgekoppeld van de gemeente Assen.

Op basis van de ervaringen en de plannen voor de toekomst, is er volop vertrouwen dat ook de aankomende jaren het TT-festival een aanwinst voor Drenthe is. Het vierdaagse festival zorgt jaarlijks voor bijna 170.000 bezoekers. De bezoekers waarderen het festival als zeer goed. Het TT-festival staat in de top 3 van best bezochte evenementen van Drenthe, na de Moto GP/TT en de Drentse Fiets4Daagse , aldus gedeputeerde Henk Brink over de motivatie om het festival te subsidiëren.

Drie dagen
De organisatie heeft besloten om het TT Festival terug te laten gaan naar drie dagen. Eerder startte het festival op woensdag, dat gaat nu naar de donderdag. Ook zal het programma worden uitgebreid. Voornamelijk de zaterdag zal het een en ander worden verruimd.

Nadat de races van de zaterdag naar de zondag werd verplaatst, en daardoor een extra festival-dag bij kwam, zag de organisatie dat de bezoekersaantallen op de donderdag terug liep. Terwijl er wel hetzelfde in het programma werd geïnvesteerd. Daarom wordt er gekeken naar de verdeling van de kosten.

Vanaf 2020 gaat de organisatie anders. Er is dan een zelfstandige Stichting TT Week Assen. Zij krijgen daarvoor jaarlijks 615.000 euro. Mogelijk zullen er dan ook andere keuzes gemaakt gaan worden.

Tiplijn