Expositie Egbert Streuer in Assen geopend (Video)

Expositie Egbert Streuer in Assen geopend (Video)

De expositie Egbert Streuer  Nederlands meest succesvolle wegracecoureur is vandaag in het Drents Museum officieel geopend.

Met in totaal 75 VIP-gasten kon rond 14:45 uur de voorstelling officieel beginnen. Na de officiele opening, werd de eerste rondleiding al om 15:30 uur gestart.

Met zijn ruige baard en imposante snor was hij in de jaren 80 en 90 een opvallende verschijning op de internationale motorcircuits. Maar bovenal viel hij op door zijn uitzonderlijke sportprestaties: drie keer wereldkampioen met bakkenist Bernard Schnieders in de zijspanklasse en twee maal winnaar van de TT in Assen.

Als eerbetoon staat de in Assen geboren Egbert Streuer centraal in de tentoonstelling Egbert Streuer  Nederlands meest succesvolle wegracecoureur. De tentoonstelling is te zien van 10 februari tot en met 1 september.

De tentoonstelling is een ode aan de Drentse snelheidsduivel Egbert Streuer (1954) die in zijn carrière maar liefst 22 Grand Prix-overwinningen wist te behalen. In de expositie waan je je op het geliefde TT-circuit van Streuer en race je van het ene naar het andere thema: van de Drent Streuer naar de Coureur, van de Professor  de man die continu zat te sleutelen aan de motor - naar de Held die hij was voor een groot publiek.

Erik Smit
Tiplijn