Automuseum en  meisjes Gans  in Asser Praat

Automuseum en meisjes Gans  in Asser Praat

De laatste aflevering van Asser Praat van dit seizoen wordt een extra muzikale. De praatshow over Assen en hoe het daar allemaal zo gekomen vult zondag 24 februari de Rabozaal van theater De Nieuwe Kolk.

Het muzikale duo Van Luie Kees is opnieuw van de partij met speciaal voor de praatshow geschreven liedjes. Deze keer komt ook het Asser popkoor Première zich presenteren, uiteraard met een historisch lied.

Presentatoren Bernd Otter en Kars Klok verwelkomen verder Sascha en Jenny Gans op het podium om te vertellen over hun jeugd aan de Gedempte Singel en zeer ruime omstreken. Hoofdgast is Johan van Nimwegen, oud-eigenaar van het jammerlijk verdwenen Asser Automuseum.

Asser Praat is een gevarieerd programma met wisselende onderwerpen, veelal verluchtigd met beelden van vroeger. Deze keer onder meer het Wilhelmina Ziekenhuis. De Tweede Wereldoorlog krijgt aandacht in een bijdrage van het Dr. Nassau College over Benno ter Berg. De miniquiz en de column van Bert Naarding zijn al niet meer weg te denken, dus ook die komen langs. Dit alles gebeurt in een gemoedelijke sfeer, waarbij meepraten op prijs wordt gesteld.

Asser Praat begint om 14.30 uur. Kaarten zijn te bestellen op de website dnk.nl of bij de kassa van het theater.

Tiplijn