Studenten Drenthe College gaan racen in Morocco Rally

Studenten Drenthe College gaan racen in Morocco Rally

Studenten van Sport en Bewegen én TT-Instituut Drenthe College gaan samen deelnemen aan de Morocco Desert Challenge. Het team, bestaand uit 6 studenten en 3 docenten komt van 12 tot 20 april in actie. Maar liefst 14 studenten kwamen in aanmerking voor de plaatsen binnen het TT-instituut Rally Team.

Het team bestaat uit studenten Harjan Kloppenburg (motor en aandrijving), Thomas Meijer (navigator/Teamleider), Bart prins (onderstel), Halvar Hummel (body en interieur/Electro) Bjorn Lem (service truck/pr) en Davey van der Schuur (sport en beweging). De meegaande docenten zijn Mark Bouwman (techniek), Martin Alserda (chauffeur service truck) en Chris Lanting (coureur rally auto).

Het is voor het eerst dat er een student Sport en Bewegen meegaat. Davey zal zorgen dat het complete team fit en gezond naar Marokko kan. In Marokko is zijn rol dat het team voldoende eet, drinkt en rust voor een optimale prestatie. Het is belangrijk dat iemand onze gezondheid in de gaten houdt , aldus docent Mark Bouwman. Wij zijn tijdens de race druk met álles behalve onze gezondheid. Dan is het fijn als iemand je oude schouder tikt om je erop te wijzen dat je nog niet voldoende hebt gedronken. 

De rally, ruim 3000 kilometer door de woestijn, bestaat uit 8 etappes. Vorig jaar eindigde het team als 24ste overall. Een prachtige prestatie, vooral als je je bedenkt dat we rijden op internationaal niveau met een studententeam. Als student is het een mooie manier om gescout te worden door (internationale) teams. Zij komen graag ons dok binnen om talenten te vinden , aldus Mark.

TT-instituut Rally Team zal dit jaar rijden voor KWF Kankerbestrijding Assen. De helft van het gedoneerde bedrag gaat naar het goede doel. Mark: Bij een donatie vanaf 50 euro komt de naam van de sponsor op de website, de servicetruck en op tv door middel van ons scherm. Ook donaties onder de 50 euro gaan voor de helft naar KWF Assen. 

Tiplijn