Betonnen dak tunnel De Maten gestort (Video)

Betonnen dak tunnel De Maten gestort (Video)

Ruim 320 kuub beton werd er dinsdag in de mal van tunnel De Maten gestort.

De mal is de afgelopen maanden door bouwvakkers van Hegeman gebouwd. Door een te late levering van het staal, is dinsdag pas de mogelijkheid geweest om het beton te storten.

Vorige week waren de werkzaamheden aan het ijzer klaar en kon de mal met dekzeilen worden afgesloten. Vervolgens werd de mal verwarmd, dit omdat er geen ijs mocht ontstaan op het staal of de bouwmal. Dinsdag is een betonpomp gekomen die de gehele mal kon bereiken en is de 320 kuub beton gestort.

Vrachtwagens
Ruim dertig vrachtwagens met beton zijn van de mortelfabriek aangereden. Rond 13:00 uur waren de bouwvakkers op de helft van het project. Aankomende week zullen er extra betonwerkzaamheden plaatsvinden voor de kabelgoten en het spoordek. In de eerste of tweede week van februari zal het dak van de tunnel worden ingereden, hiervoor zal wederom een treinvrijweekend nodig zijn.

Oplevering
Aan het einde van 2019 zal het project klaar zijn en heeft Assen-Oost zijn tweede tunnelverbinding. Dan zal de nieuwe woonbuurt Diepstroeten goed ontsloten zijn. Hierna wordt de Dennenweg aangepakt.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn