PeppCreative lanceert fietsteam van vrouwen

PeppCreative lanceert fietsteam van vrouwen

Het moutainbiken voor vrouwen krijgt een stimulans door de komst van een nieuwe Drentse ploeg.

PeppCreative Ladies MTB Cycling Team, zo heet het fietsteam officieel dat zaterdag 19 januari werd gelanceerd in Antje s Taverne aan de Kloekhorststraat in Assen. De man achter de jonge formatie is Jorrit Pepping, designer onder de naam PeppCreative in Assen.

Het vrouwenteam bestaat uit Rachelle Huberts (20) uit Assen, Femke Hayma (15) uit Peize, Dagmar Liewes (15) uit Norg en Anniek Zwiers (17) uit Schoonoord. Bij de presentatie showde het team de spiksplinternieuwe outfit, gemaakt door Forte uit Assen, fabrikant van sportkleding en één van de sponsoren. De andere namen op de kleding zijn die van Bike Assist (sportfiets-materiaal, -reparaties en -verhuur) uit Eelde, Heidi Liebt (mutsen en hoofdbanden) uit Groningen en Antje s Taverne. De sponsoren maken het mogelijk dat de vier ploegleden op een goede basis aan wedstrijden deel kunnen nemen.

De ambities van het team zijn vooralsnog niet torenhoog. Deelnemen is belangrijker dan winnen  en plezier , viel zaterdag bij de presentatie te horen. Toch is dat niet het hele verhaal. Er is wel degelijk een hoger doel. Jorrit Pepping: Het team wil het mountainbiken graag meer zichtbaar maken. Wij hopen op die manier vrouwen uit te dagen om ook deze sport te te gaan beoefenen. 

Tiplijn