Sta stil bij wereldkankerdag in Robijn huijs

Sta stil bij wereldkankerdag in Robijn huijs

Op maandag 4 februari kunnen mensen bij het Robijn huijs stil staan bij iemand met kanker.

Kanker zet je wereld op zn kop. De ziekte en de behandeling daarvan hebben niet alleen een enorme impact op het lichaam, maar zijn voor veel mensen ook emotioneel en sociaal zeer ingrijpend.

Ben jij ziek (geweest), heeft iemand in je omgeving kanker of heb je een dierbare aan kanker verloren? Weet dan dat er een breed aanbod aan zorg, ondersteuning en begeleiding beschikbaar is. Je kunt bijvoorbeeld heel laagdrempelig binnenlopen bij Robijn huijs.

Het Robijn huijs is een inloophuis voor mensen met kanker in elke fase van het ziekteproces én daarna. Ook is het Robijn huijs er voor naasten & mantelzorgers in Assen.

Op wereldkankerdag staat het Robijn huijs op ingetogen wijze stil bij kanker en de enorme impact die deze ziekte heeft op mensen met kanker. Nadat de diagnose bekend is, start vaak een rollercoaster van emoties. Uit alle persoonlijke gesprekken met gasten staan veel van hen dan stil bij levensvragen. Uiteraard heeft de diagnose ook een enorme impact op hun naasten. Ongevraagd komen zij ook in die rollercoaster. Mogelijk zijn ze ook ineens ongevraagd mantelzorger.

Op wereldkankerdag ben je van 10:00 tot 14:00 uur hartelijk welkom om een kaarsje aan te steken en om even stil te staan.

Het Robijn huijs is gevestigd aan de Overcingellaan 17 in Assen. De toegang is gratis. Bekijk voor meer informatie deze website.

Tiplijn