Wethouder Smith opent expositie Cultuurklas Terra Assen

Wethouder Smith opent expositie Cultuurklas Terra Assen

Dinsdag 15 januari was de start van de Expositie Keramisch werk van leerlingen van de Cultuurklas Terra Assen. Deze werd geopend door de wethouder van Cultuur van de gemeente Assen.

Ik ben blij om hier te mogen staan als wethouder van cultuur. Heel bijzonder wat de Cultuurklas van Terra Assen allemaal doet op het gebied van kunst en cultuur. Het zou geweldig zijn als er over een paar jaar een beroemde kunstenaar zegt: Dit heb ik op Terra Assen geleerd  , aldus wethouder Smith.

Dit schooljaar is Terra Assen gestart met de Cultuurklas; een klas gericht op leerlingen die zich op het gebied van Kunst en Cultuur extra willen ontwikkelen. Een groep eerstejaars leerlingen volgt het hele schooljaar een verrijkingsprogramma op het gebied van kunst en cultuur. Het is de eerste expositie van de Cultuurklas Assen. Voor wethouder Smith een goede reden om deze expositie te openen. De expositie is in de school.

Mooier dan verwacht
De eerste periode van het schooljaar hebben de leerlingen gewerkt met keramiek. Het was leuk om te doen en je kon je fantasie er in kwijt. Ik vind mijn kunstwerk mooier dan ik had verwacht , vertelt leerling Scott Hoendervanger. Leerling Yente Schonewille vult aan: Ik vind het leuk dat we veel verschillende vaardigheden leren zoals keramiek en dans. Het is heel afwisselend.  Momenteel wordt er dan ook alweer hard gewerkt aan een voorstelling op het gebied van dans en drama.

Gevarieerd cultureel programma
In de Cultuurklas heb je naast gewone kunstvakken twee uren extra cultuur. Tijdens deze lessen volgen leerlingen een heel gevarieerd cultureel programma. De leerlingen maken kennis met verschillende vormen van Kunst en Cultuur. Voorbeelden hiervan zijn musea, beeldende kunst, muziek, zang, dans, drama, fotografie en nog veel meer. Elke periode wordt afgesloten met een presentatie en/of een expositie. Door het volgen van de Cultuurklas krijgt de leerling een goede voorbereiding voor vervolgopleidingen als Cibap en diverse andere Kunst en Cultuuropleidingen in het mbo.

Tiplijn