Autismecafé Assen op 24 januari: Autisme en Gamen

Autismecafé Assen op 24 januari: Autisme en Gamen

Op donderdag 24 januari is er weer een Autismecafé in Assen, deze keer staat het thema Autisme en Gamen centraal.

Gespreksleider Hanneke Kappen praat samen met twee gastsprekers over het thema Autisme en gamen. Gastsprekers van de avond zijn: André Parren, hij geeft beroepsmatig trainingen over gamegedrag, ook heeft hij er een boek over geschreven (Grip op Gamen). Stefan van Santen, ervaringsdeskundige, vertelt vanuit eigen ervaring wat gamen voor hem betekent en hoe hij hiermee omgaat in zijn dagelijks leven.

Het is tegenwoordig heel normaal om een computer of spelcomputer in huis te hebben. Gamen hoort bij deze tijd en is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Dit brengt ook risico s met zich mee. Het betekent dat de kans op verslaving aan computergames vele malen groter is voor gamers dan voorheen. En juist gamers met Autisme lijken "vatbaarder" voor het ontwikkelen van problematisch game gedrag. Nog meer dan bij gamers zonder autisme heeft gamen vaak een functie voor de gamer met autisme.

Benieuwd naar waarom dit zo is? En hoe de signalen van problematisch game gedrag te herkennen zijn en dit gedrag het beste begeleid kan worden? Bezoek dan op donderdag 24 januari a.s. het Autismecafé Assen. U bent van harte welkom vanaf 19.30 uur (aanvang 20.00 uur) in MFA Het Schakelveld, Witterhoofdweg 1a te Assen. De toegang en koffie/thee zijn gratis.

Tiplijn