Het zijn moeilijke tijden voor de vrachtwagenchauffeurs die rijden voor Oost-Europese werkgevers. Soms is er geen werk, of geen geld om van te leven.

In de loop van de dag komen er steeds meer Oost-Europese vrachtwagens op de parkeerplaats bij de sportvelden van FC Assen te staan. Soms staan er drie tot vaak zeven vrachtwagens op deze plek. Het parkeren van vrachtwagens op de lege parkeerplaats is geen probleem, maar de chauffeurs moeten ook eten en hun behoeften doen. Alleen is dat niet mogelijk bij een parkeerplaats.

Ieder voorjaar is het voor de chauffeurs uit oost Europa een probleem. Ze hebben handel afgeleverd bij de fabriek, en dan is er een geen retourrit. Dan is het afwachten tot er een rit vrijkomt.

Wegsturen is geen oplossing
Het wegsturen van de chauffeurs is volgens de instanties geen oplossing, zij gaan dan onder andere langs de autosnelweg staan. Omwonenden zien liever voor de transporteurs een wc- en wasgelegenheid komen. De chauffeurs staan niet in de weg, maar dan is er in de omgeving in ieder geval minder vervuiling.

Tiplijn