Kerstbouwvak in Assen is bijna weer voorbij

Kerstbouwvak in Assen is bijna weer voorbij

De kerstbouwvak is bijna weer voorbij. Vanaf maandag wordt er weer hard gewerkt op alle bouwplaatsen en wegenbouwprojecten in Assen.

De meeste bouwvakkers hebben twee weken vakantie gehad en starten maandag weer met de activiteiten in Assen. Veel woningbouwprojecten wachten met smart op oplevering. Bij sommige andere projecten moeten ze nog hard aan de slag. Bij de bouw van tunnel De Maten ligt de aannemer achter op schema. Dit omdat de staalwerkzaamheden later werd opgeleverd dan men had gewild. Hier zal nog hard gewerkt moeten worden, de tweede week van februari moet het tunneldek geplaatst worden.

Kloosterveen
In Kloosterveen is in December hard gewerkt, maar zullen de metselaars nog hard door moeten om voor de vorst de woningen waterdicht te krijgen. Maast projecten in Kloosterveste is er nog een groot project in woonbuurt Kloosterbos die af moet.

Actium zet in op nieuwbouw
Actium heeft de afgelopen jaar veel woningen gesloopt en nieuwbouwwoningen geplaatst. De funderingen van de woningen in de Molenbuurt zijn geplaatst en kan nu de opbouw beginnen. Dan kan er verder worden gewerkt met de sloop van de volgende projecten. Huurders staan in Assen in de rij om een woning te krijgen.

Ombouw kantoren naar appartementen
Ook zijn er in Assen momenteel drie projecten om woningen te realiseren in oude kantoorpanden. Dit gebeurt aan de Spoorstraat, aan de Pelikaanstraat en de laatste project is het oude ANWB-gebouw in het centrum van Assen.

Bouwbeurs "Bouwplan" in januari
Van 24 tot en met 26 januari is de beurs Bouwplan, Thuis in Wonen in de EXPO Hal bij het TT Circuit/ Hier is het laatste nieuws te vinden over alles over bouwen, inrichting en projecten in Assen en zelfs heel Drenthe. Meer: www.expoassen.nl/evenement/bouwplan-thuis-in-wonen

Tiplijn