Wintersjaal voor Mannes en andere kunst in Assen

Wintersjaal voor Mannes en andere kunst in Assen

Na een oproep van Wethouder Smith om goed te zorgen voor hond Mannes, heeft Karin Kingma een project opgestart met de sjaal.

De gemeente Assen had een heel groot Image probleem rond het kunstwerk Mannes op het Stationsplein, plus de kosten van het gehele kunstproject rond deze bouwklus. Vanuit het college is een afdeling van voorlichting actief bezig geweest allerlei acties te houden om Mannes een zelfde status te geven als het beeld van Bartje. Wat is er niet leuker dat kinderen van de onderbouw allerlei acties uitvoeren om de beeldvorming rond het kunstproject Mannes in een positief daglicht te stellen.

Project "Bot voor Mannes"
Tijdens de openingshandeling van het kunstwerk, boden leerlingen van Vincent van Gogh een levensechte bot aan, en hierover was veel positieve feedback. Maar de school raakte op deze middag ook in opspraak toen een van de leraren van de school de openingshandeling opnam met een drone, boven het publiek en op drie meter van het bouwwerk het station.

Project "Sjaal voor Mannes"
De school heeft het negatieve imago snel doen vergeten en is met het project sjaal gekomen, die gefinancieerd is door projectgroep van de gemeente Assen. Een prachtige uitvoering, en vooral nu de school veel aandacht kreeg van de media en een selectieve groep aan fotografen.

Koop jij ook een mini-Mannes?
De status van Mannes moest nog hoger liggen dan Bartje, dus heeft de gemeente Assen opdracht gegeven om mini-Mannesjes te laten maken en te verkopen bij de VVV en het Drents Museum. De gemeente Assen kan op deze manier iets terug verdienen op het negatieve voortraject van hond Mannes, en de ruim 300.000 euro kosten.

LR-fotografie heeft de opening mooi vastgelegd. Zie daarvoor: het fotoalbum.

LR-fotografie
Tiplijn