Hulphonden van Stichting Hero in centrum van Assen

Hulphonden van Stichting Hero in centrum van Assen

Vrijdagmiddag kwam deze fotograaf op twee plaatsen een groep honden tegen van stichting Hero. De baasjes, en de honden, wilden natuurlijk wel even op de foto.

De eerste groep waren bij de winkels op de Troelstralaan, waar een groep met jonge pups liepen. Zij vertelden de fotograaf enthousiast over hun missie en doel. De tweede groep, met wat oudere hulphonden, was op het Koopmansplein; waar ook Greetje Veneboer bij was.

Over Stichting HERO
Bij stichting Hero draait alles om mensen en honden. Stichting Hero, helpt mensen die aan de zijlijn van de maatschappij staan. De stichting helpt door de inzet van honden. Enerzijds levert de stichting hulp- en assistentiehonden voor mensen met een motorische en/of visuele beperking. Anderzijds zijn er de therapiehonden voor jongeren met (gedrags)problemen; sociaal emotionele problemen; stoornissen in het autisme spectrum.

Stichting Hero combineert de twee groepen: de jongeren worden getraind met oudere sociaalvaardige honden. Deze honden leven op de boerderij waar Stichting Hero is gevestigd. Door de training (het spiegelen met honden) leren de jongeren veel over zichzelf, maar ook leren ze hoe ze een hond moeten trainen. Deze trainingsvaardigheden worden weer ingezet om hulphonden op te leiden. De jongeren helpen dus mede de hulphonden op te leiden, een win-win situatie voor vele partijen

Zie voor meer informatie deze website. Bekijk alle fotos van LR-Fotografie: hier.

_auto_generated_thumb_
Tiplijn