Eerste flat Nansenstraat wordt gesloopt

Eerste flat Nansenstraat wordt gesloopt

De eerste flat aan de Nansenstraat in de Oude Molenbuurt gaat maandag plat.

Nadat het DreamTeam van Revoort het asbest en dakbedekking heeft verwijderd, kan de sloopkraan maandag beginnen met de sloop van de oude flat. Revoort is voortgekomen uit BZN sloopwerken, en heeft voor Actium al meerdere flats en woningen gesloopt. De vakmannen weten waar ze over praten en slopen. De eerste flat in de sloop fase, is voor de kerstdagen verdwenen.

Slopen is een vak
Slopen is een vak apart. Waar vroeger een sloopobject plat werd gegooid, en dan de sloopmaterialen werden uitgezocht, gaat het nu andersom. Vooraf wordt herbruikbaar materiaal eruit gehaald en afgevoerd, daarna wordt asbest en andere bouwmaterialen van het pand gehaald. Dan komen de kranen en pellen dan het pand leeg. Het hout gaat apart, plastic en glas in containers en metaal in de metaalbak. Het beton en steen wordt gebruikt als werkplek en daarna afgevoerd of lokaal gebroken en doorverkocht.

Actium steekt miljoenen in nieuwbouw
Actium is druk bezig zijn woningvoorraad op te frissen en eventueel te slopen en te herbouwen. In Assen zijn diverse oude flats van meer dan 50 jaar gesloopt en vervangen door zuinige nieuwbouwwoningen. Dit vervangen is noodzakelijk, omdat oude woningen vaak niet meer voldoen aan huidige regels en slecht te isoleren zijn. De investeringen van Actium in deze projecten zal de toekomst van Actium zeker bijdragen aan milieu- regels en normen.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn