Om 19:00 uur Lichtjesparade in het centrum van Assen

Om 19:00 uur Lichtjesparade in het centrum van Assen

Vanavond wordt de jaarlijkse Lichtjesparade in Assen gehouden.

Het is de avond van de tweede lichtjesparade van Assen, een happening die nog steeds mag groeien. Vanaf 18:15 uur kunnen de deelnemers op het nieuwe parkeerterrein achter de Bonte Wever opstellen.

Om 19:00 uur vertrekken zij onder begeleiding van verkeersregelaars, met de Kerstman als eerste voertuig, richting het centrum van Assen. Op aandringen van de Gemeente Assen is de route iets aangepast, dit in verband met de doorstroming van het reguliere verkeer.

De Zuidersingel, de Oostersingel en de Noordersingel komen te vervallen. De route gaat nu via de Torenlaan, de Brink, de Brinkstraat, Nieuwe Huizen en de Gedempte Singel. Het wordt een unieke tocht, dit omdat de organisatie het overige verkeer laat rijden. Er wordt telkens één weggedeelte gebruikt. Bij de Weierspoort zullen verkeersregelaars het verkeer stilzetten, zodat iedereen veilig naar de Vaart Zuidzijde kunnen. De Vaart Zuidzijde is tot 20:30 uur voor de parade afgesloten. Hier kunnen de deelnemers hun voertuig onder toezicht parkeren, om een kijkje te nemen op het Koopmansplein.

Kun je er niet bij zijn? Volg dan de intocht live op onze facebookpagina: www.facebook.com/assen.stad

Tiplijn