Roadshow op TT Instituut voor unieke vacature (Video)

Roadshow op TT Instituut voor unieke vacature (Video)

Rallycoureur Timo van der Marel was vandaag met zijn roadshow in het TT instituut voor werving van Monteur(stage) voor zijn raceteam.

Donderdag was het TT Instituut aan de beurt, waar de coureur een lezing gaf en leerlingen zijn racewagen konden bewonderen in de werkplaats. En dat was niet zomaar. Opel stelt namelijk een droomvacature  open. Technici in spé maken kans op een stageplek bij het team van Van der Marel tijdens de WK Rally Monte Carlo.

Te kort aan monteurs
Al jaren is er een tekort aan automonteurs in Nederland. Het aantal openstaande vacatures is in de afgelopen jaren meer dan verdubbeld. Maar het vak wint weer aan populariteit, steeds meer jongeren kiezen voor een studie autotechniek. Cijfers laten zien, dat het aantal leerlingen Mobiliteit sinds 2014-2015 met 28 procent is gestegen. Het TT instituut gaat volgend jaar met 50% uitbreiden in Westelijk richting.

Roadshow van Opel
Opel is één van de grote werkgevers van autotechnici in Nederland. Het bedrijf is blij met de aanwas van aanstormende sleuteltalent en startte donderdag met een Roadshow langs autotechniekopleidingen in heel Nederland, met Timo van der Marel als boegbeeld.

Finaledag
Of één van de Asser studenten straks in Monte Carlo vertoeft? In januari wordt één talent gekozen dat zich tijdelijk mag aansluiten bij de crew van Van der Marel om te sleutelen aan een snelle wagen, in dienst van een kritische coureur. De leerlingen kunnen zich inschrijven via www.opel.nl/motorsport/student De uitverkoren finalisten leggen dan tijdens de finaledag op 5 januari diverse tests af, de winnaar krijgt tenslotte een plek in de WK Rally Monte Carlo-crew van Van der Marel. Die rally wordt verreden van 22 tot 27 januari volgend jaar.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn