Ook dit jaar zetten de leerlingen van CS Vincent van Gogh, locatie Salland, zich weer in voor het goede doel: Kika. Het geld dat Kika inzamelt, komt ten goede aan onderzoek naar kinderkanker.

De school maakt de keuze voor dit doel zeer bewust: vorig jaar overleed één van de leerlingen aan de ziekte.

Op vrijdag 14 december om 13.00 uur doen alle brugklassers mee aan de sponsorloop bij de Baggelhuizerplas om zo geld op te halen voor het goede doel. Leerlingen die meer dan ¬500 aan sponsorgeld bij elkaar rennen, komen later dit schooljaar in aanmerking om mee te gaan naar de Vogezen voor een ambassadeurs-challenge op de flanken van de Grand Ballon . Deze berg wordt dit jaar tevens beklommen in de Tour de France.

Docent Maatschappijleer en organisator van de sponsorloop Leon de Priester: Bijna iedereen kent helaas wel iemand met kanker. We vinden het belangrijk om oog te hebben voor onze omgeving en maken onze leerlingen dan ook bewust van de rol die zij daarin kunnen spelen. Daarnaast is een sportief evenement ook gewoon ontzettend gezellig!  Alle deelnemende leerlingen ontvangen bij de finish een muts van Kika.

Tiplijn