Bekijk hier waar je straks gratis in Assen kan parkeren

Bekijk hier waar je straks gratis in Assen kan parkeren

Vanaf 1 januari 2019 kan er in Assen na 18.00 uur (behalve op vrijdag) en op zondag gratis parkeren in een groot aantal parkeervakken op straat in de binnenstad.

De wijziging geldt niet voor de parkeergarages en vergunningszones. In de parkeergarages verandert er voorlopig niets. In 2019 gaat de gemeente samen met alle belanghebbenden kijken hoe het betaald parkeren in Assen nog verder aangepast kan worden.

Vergunningszones
Voor alle overige parkeerplekken in en rond de binnenstad is een vergunning nodig. U kunt hier alleen op de volgende tijden zonder vergunning gratis parkeren: van maandag t/m zaterdag tussen 21.00 en 09.00 uur en op zondag tot 12.00 uur en na 18.00 uur.

Geen bekeuringen
In de eerste twee weken worden er nog geen boetes uitgedeeld als iemand fout staat geparkeerd: We snappen dat iedereen aan de nieuwe situatie moet wennen. Daarom delen we in de eerste twee weken van januari eerst alleen een waarschuwing uit als u zonder parkeerkaart op een plek staat waar u op dat moment wel moet betalen of een vergunning nodig heeft. Gaat u daarna nog een keer in de fout, dan krijgt u wel een bekeuring. Na 14 januari wordt er niet meer eerst gewaarschuwd en riskeert u meteen een boete.

Bekijk hieronder waar je straks gratis kan parkeren:

_auto_generated_thumb_
Tiplijn