De Christelijk muziekvereniging Oranje Assen en het Christelijk mannenkoor Valerius Emmen tellen met twee adventsconcerten af naar de Kerst. Het eerste concert werd georganiseerd op zaterdag 8 december in de Jozefkerk te Assen.

Vanaf 20.00 uur zong jong en oud mee met bekende kerstliederen en luisterden ze naar de warme klanken van de fanfare en het mannenkoor.

In de periode voorafgaand aan Kerst organiseren CMV Oranje uit Assen en Mannenkoor Valerius uit Emmen twee adventsconcerten om het publiek in kerstsferen te brengen. Ruim 150 muziekliefhebbers kwamen zaterdag 8 december naar de Jozefkerk in Assen om samen bekende kerstliederen te zingen, zoals: Hoor, d engelen zingen de eer en Midden in de Winternacht. CMV Oranje liet met haar warme fanfareklanken A Christmas Overture en Carol of the drum horen. Mannenkoor Valerius zong onder andere de stukken Joy to the Wold en Ding Dong! Merrily on high. Op zaterdag 15 december laten Oranje en Valerius voor de tweede keer weten dat de geboorte van Jezus aanstaande is. Dit doen zij om 20.00 uur in de Goede Herderkerk van Emmen.

De Christelijke muziekvereniging Oranje is een fanfare die op weg is naar haar 100-jarige jubileum in het jaar 2022. Het orkest staat onder leiding van Johan Gerkes en bestaat uit ruim zeventig spelende jeugd- en volwassen leden. Ze laat zich horen binnen en buiten Assen. Zo namen zij deel aan het Open Nederlands Fanfare Kampioenschap (ONFK) en hebben ze meegedaan aan concoursen in onder andere IJsselstein en Hoogeveen. Sinds het jaar 2002 komt de fanfare uit in de 2e divisie. Ook in de stad Assen verzorgen ze een tal van optredens. Jaarlijks geven ze een bijdrage aan de Dodenherdenking op 4 mei en zijn ze te horen tijdens Koningsdag. Daarnaast geven ze een muzikale bijdrage aan kerkdiensten en organiseren zelf concerten, zoals het jaarlijkse voorjaarsconcert in Podium Zuidhaege. Ondanks dat de fanfare graag samen speelt, zijn ze ook in ensembles in te zetten.

Het Christelijk mannenkoor Valerius is in 1945 opgericht. Het koor staat sinds 2014 onder leiding van Luuk Tuinder en heeft een kleine vijftig leden. Valerius heeft een repertoire van religieuze en lichtklassieke werken, maar zingt ook populaire muziek. Een deel van het repertoire hebben ze de afgelopen jaren uitgebracht op verschillende grammofoonplaten en cd s. Mannenkoor Valerius treedt niet alleen in Nederland op, maar ging de afgelopen jaren ook voor een Lutherreis naar Duitsland, nam deel aan het internationale korenfestival in Praag en werd uitgenodigd door een jongenskoor om te zingen in een kathedraal in Polen.

In de Goede Herderkerk is 15 december het tweede Adventsconcert. Aanvang 20.00 uur. Meer weten over Christelijke muziekvereniging Oranje of Christelijk mannenkoor Valerius? Dat kan op oranjeassen.nl en mannenkoorvalerius.nl.

Tiplijn