IJsbaan op Koopmansplein draait op volle toeren (Video)

IJsbaan op Koopmansplein draait op volle toeren (Video)

Vrijdagavond is de ijsbaan van WintersAssen door wethouder Roald Leemrijse en schaatsster Marije Joling geopend. De baan draait nu al twee dagen weer op volle toeren.

Stichting WintersAssen heeft dit jaar het beheer over de ijsbaan, en de activiteiten in het centrum van Assen rond de winterdagen en kerst. Met een subsidie van 45.000 euro van de gemeente Assen kan er een maand genoten worden van ijs en schaatsplezier. Verder zal er door de weeks iedere avond ook een curling mogelijkheid zijn voor bedrijven en groepen personen.

IJsbaan Assen
Assen had heel lang een eigen ijsbaan, die ooit is verkocht aan Hennie van der Most voor 1 euro. De huidige eigenaar van de Bonte Wever heeft twee jaar geleden de stekker uit de ijsbaan getrokken, de gemeente Assen is al ruim twee jaar bezig met initiatiefnemers om een ijscomplex terug te krijgen in Assen. De CDA-gedeputeerde heeft begin van het jaar op een incorrecte manier een subsidie van 5 miljoen euro weggegeven aan Hoogeveen met het doel aldaar een ijsbaan te krijgen.

Elke dag ijsplezier
De aankomende maand is er iedere dag ijsplezier op de ijsbaan in het centrum van Assen, daarnaast is er ieder weekend muziek op de ijsbaan en de laatste week van de schoolvakantie zijn er sportactiviteiten voor kinderen. Zie voor meer informatie de de website

Tiplijn