Eigenaren schaapskudde Witterveld: Dit is onze grootste nachtmerrie (Video)

Eigenaren schaapskudde Witterveld: Dit is onze grootste nachtmerrie (Video)

Caroline Visser en Ron Rogaar, de eigenaren van Landschapsbeheer het Witterveld, zijn er kapot van. Zaterdagavond heeft een hond de schaapskudde van Marsdijk aangevallen.

De beide eigenaren waren zaterdag voor een hondenwedstrijd in Limburg toen zij een telefoontje van één van de medewerkers kregen. ,,Dit is de grootste nachtmerrie die je maar kan bedenken, dat je de schapen aantreft waar een hond doorheen is gegaan, vertelt Ron Rogaar.

Een grote nachtmerrie
Ron en Caroline vertrokken gisteravond direct terug naar Assen, eenmaal in Assen was het één grote nachtmerrie. Ron: ,,We hebben een schaap aangetroffen waar de hals volledig was doorgebeten. We hebben meerdere schapen gevonden waarbij de oren zijn afgebeten of erg beschadigd zijn. Ook troffen we nog een schaap waarbij de keel beschadigd is geraakt. Door de stress is er vanochtend een tweede schaap overleden. Een groter drama kan je niet bedenken.

In totaal zijn er 15 schapen door de actie van de hond beschadigd geraakt. Volgens Caroline en Ron kunnen er door de stress de komende dagen meer schapen overlijden.

Geen hulp
De politie en de dierenambulance keken volgens het echtpaar zaterdagavond niet naar de schapen om: ,,Er is weinig reactie naar onze schapen geweest. Er was meer belangstelling voor de dader, de hond. In plaats van dat ze eerst gingen kijken wat deze hond had aangericht, is de hond alleen maar in de dierenambulance gezet en naar de eigenaresse gebracht. En daarbij toonden ze totaal geen belangstelling voor de gewonde schapen.

Eerder incident
Het is niet de eerste keer dat de hond de schapen aanviel. Zes weken geleden was er ook al een schaap door de hond aangevallen. ,,Toen was de eigenaresse heel betrokken. We hebben duidelijke afspraken gemaakt dat ze niet meer met de hond langs de schaapskudde zou gaan lopen, en al helemaal niet onaangelijnd. Deze mevrouw heeft het dat dus niet gedaan. Ze heeft de hond onaangelijnd uitgelaten, waardoor de hond in de kudde schapen terecht kwam.

Aangifte
De eigenaren van het Landschapsbeheer gaan verdere stappen ondernemen: ,,Wij gaan aangifte bij de politie doen, en met de verzekering bellen. Wij verwachten ook nog een reactie van de eigenaren van de hond zelf, wij hebben tot op heden nog niks gehoord. Dat nemen we ze heel erg kwalijk.

Tekst: Erik Smit

Henk Smit
Tiplijn