Drukke bijeenkomst over Koopmansplein 2.0

Drukke bijeenkomst over Koopmansplein 2.0

De gemeente heeft woensdagavond in Plein 10 een overlegronde met de omwonenden, ondernemers, politiek en vastgoedeigenaars over de plannen rond het Koopmansplein gehad.

Nadat de pers dinsdag was geïnformeerd, was er woensdag een bijeenkomst voor genodigden die door de werkgroep Ondernemend Assen over het Koopmansplein zijn bijgepraat. Eerst een verhaal over de weg die de afgelopen periode was begaan, waarna het proces van de aankomende maanden werd besproken. De gemeente heeft 2,4 miljoen gereserveerd voor de herinrichting van het Koopmansplein, voor onder andere een nieuwe riolering en infrastructuur in de bodem. Hierna zal de inrichting plaatsvinden.

Na het introductiegesprek konden er kleine werkgroepjes worden gemaakt om de ruim 800 ideeën te beoordelen en te toetsen aan de toekomstplannen. Na dit project zal de gemeenteraad zich in december uitspreken over het traject dat het college wil inzetten. Medio februari zullen de uitgangspunten bekend zijn.

Het college hoopt hierna dat vier ontwerpbureaus plannen kunnen maken die voor de zomer van 2019 aan de Assenaren worden voorgelegd.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn