Odd Fellows organiseren de zesde Meta-Stroomdallezing

Odd Fellows organiseren de zesde Meta-Stroomdallezing

Onder auspiciën van MetaForum Assen zal door de Odd Fellows Stroomdalloge in het kader van maand van de filosofie  Professor Dr. Petran Kockelkoren, emeritus hoogleraar Kunst en Technologie, op dinsdag 20 november om 20.00 uur in het Odd Fellowhuis Assen een voordracht houden voor belangstellenden met de titel: De macht van de mythe .

Waar de wetenschap de wereld beheersbaar maakt, maakt de mythe haar bewoonbaar . In zijn voordracht zal de lector ingaan op zijn nieuwste boek De macht van de mythe . In dit boek traceert de auteur de geschiedenis van onze mythische verbeelding. In antwoord op de mogelijkheden en dreigingen van de globalisering.

Hoe is de culturele identiteit van de Europeaan gevormd? Kent het Oedipuscomplex een tegenhanger in andere culturen? De Australische Aboriginals zingen de wereld tevoorschijn. De Indiase god met het olifantenhoofd Ganesha danst in Silicon Valley. De Grieken schonken ons het homerisch gelach. Hoe modern we ook willen zijn, we zijn nog altijd in de ban van de mythe.

Petran Kockelkoren
Filosoof en cultureel antropoloog Petran Kockelkoren is een begenadigd verhalenverteller die graag bruggen slaat tussen Oost en West, geschiedenis en filosofie, techniek en kunst. Hij is emeritus hoogleraar Kunst en Technologie aan de universiteit van Twente.

Informatie
Reservering: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Voor nadere info: assen.oddfellows.nl

Tiplijn