Hekken om sloop-flats Nansenstraat en Troelstralaan geplaatst

Hekken om sloop-flats Nansenstraat en Troelstralaan geplaatst

De laatste bewoners zijn er nog maar net uit en direct zijn er hekken geplaatst bij de flats aan de Troelstralaan en de Nansenstraat in Assen.

In opdracht van woningstichting Actium worden er drie flats gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. voor deze klus heeft Actium vakmannen ingehuurd van Revoort, deze vakmannen hebben in dit voorjaar ook de flats aan de Nobellaan gesloopt en het terrein bouwrijp opgeleverd. Slopen is een vak, en vooral een vak om zoveel mogelijk bouwmateriaal te verwijderen voor hergebruik en door afstoffen, waaronder asbest, veilig te verwijderen.

Actium inversteert in wonignen
Naast het slopen van veel oude flats en laagbouwwoningen, komt er ook veel voor terug. Actium heeft zes verschillende plannen klaar liggen, op 300 meter van de sloopplaats worden op dit moment de funderingspalen gemaakt voor nieuwbouw. Zie Funderingspalen voor BENG-woningen Oude Molenbuurt

Sloop en nieuwbouw kost veel, maar Assen heeft veel nieuwe huurhuizen nodig. Kijk wat er komt: www.actiumwonen.nl/actueel

Één- en tweepersoonshuishoudens
De woningen hebben een traditionele indeling. Op de begane grond zijn de woonkamer met keuken, entree met garderobe en toilet gesitueerd. Op de verdieping komen twee slaapkamers en een doucheruimte met toilet. Daarnaast hebben alle woningen een achtertuin met terras van 12 m². Hierin is een opstelplaats voor de afvalcontainers aangelegd en een achterpad naar de brandgang. De overige stukken worden ingezaaid met gras. Daarnaast hebben alle woningen een kleine stenen buitenberging. Tot slot zijn de voortuinen van circa 2 meter diep betegeld en afgeschermd met een beukenhaag.

De huurprijs bedraagt ongeveer ¬597,30 per maand (excl. servicekosten). Om in aanmerking te komen voor een woning moeten geïnteresseerden ingeschreven staan als woningzoekende bij Actium. Voormalige bewoners hebben voorrang bij toewijzing.

Bijna Energie Neutraal Gebouw
Actium bouwt op diverse plekken in de Oude Molenbuurt woningen volgens de BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) methodiek. Met deze methodiek wordt volgens de nieuwste norm op gebied van energiezuinigheid gebouwd.

Planning
In november wordt gestart met de sloop van de bestaande woningen aan de Nansenstraat. Vanaf medio mei 2019 start Brands Bouw met de bouwwerkzaamheden. Naar verwachting worden de eerste woningen begin 2020 opgeleverd.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn