Tweede Kamerlid Pia Dijkstra vertelt over haar donorwet tijdens Derde Dinsdag

Tweede Kamerlid Pia Dijkstra vertelt over haar donorwet tijdens Derde Dinsdag

In november is de Derde Dinsdag van DNK eenmalig op een maandag. Dit om een belangrijk onderwerp centraal te stellen, namelijk orgaandonatie, met niemand minder dan de initiatiefneemster van de nieuwe donorwet: Pia Dijkstra.

Ook is dr. Marion Siebelink, coördinator Transplantatiecentrum van het UMCG, deze avond te gast.

De donorweek 2018 is net achter de rug. Tijdens deze week werd er extra aandacht gevraagd voor het donorschap. Ben jij donor? Jaarlijks staan er rond de 1.000 mensen op de wachtlijst voor orgaantransplantatie waarvan 150 uiteindelijk komen te overlijden terwijl ze wachten. Dit komt door een aanhoudend tekort aan orgaandonoren in Nederland.

Om dit donortekort aan te pakken komt er een nieuwe donorwet die regelt dat iedereen vanaf 18 jaar in Nederland automatisch geregistreerd wordt in het Donorregister. In februari stemde de Eerste Kamer in met dit nieuwe donor-registratiesysteem. Initiatiefneemster Pia Dijkstra (D66) vertelt tijdens deze Derde Dinsdag op maandag 19 november waarom ze pleitte voor een nieuwe donorwet. Ook is dr. Marion Siebelink, coördinator Transplantatiecentrum van het UMCG, te gast deze avond. Ze vertelt over haar ervaringen omtrent orgaandonatie in het enige ziekenhuis in Nederland dat álle orgaan- en weefseltransplantaties uitvoert.

Meer informatie en tickets via dnk.nl.

Tiplijn