Politie houdt oefening op school Lariks in Assen

Politie houdt oefening op school Lariks in Assen

Op 8 en 22 november tussen 18:00 en 21:00 uur wordt op de locatie Lariks van CS Vincent van Gogh een oefening gehouden door de Politie Noord Nederland.

Op verzoek van de politie gebruiken ze het gebouw voor het doorlopen van een scenario dat vaker wordt gebruikt bij oefeningen op locaties. Het is een algemeen scenario en niet specifiek gericht op scholen. Beide avonden zijn er opvallend veel politievoertuigen aanwezig op het terrein van Lariks en zal een deel van het terrein worden afgezet. Er is geen sprake van een noodgeval of incident.

Voor Alice Vellinga, voorzitter van College van Bestuur van CS Vincent van Gogh, is het vanzelfsprekend dat de school meewerkt aan een dergelijke oefening. Ik heb jaren bij de politie gewerkt en weet hoe belangrijk het is voor agenten om regelmatig op verschillende locaties te trainen. Toen het verzoek van de politie Noord Nederland kwam om Lariks als oefenplek te gebruiken, hoefde ik dus ook niet lang na te denken over het antwoord. 

Alice Vellinga heet haar oud-collega s op 8 november van harte welkom bij aanvang van de oefening en een aantal collega s van CS Vincent van Gogh is de hele avond aanwezig om mee te kijken en als bedrijfshulpverlener mee te werken.

Tiplijn