In het weekend van 16 t/m 18 november ademt DNK Film Festival. Niet alleen het jaarlijkse Filmliga Festival  dit jaar in het teken van Scandinavische films  staat op het programma, maar DNK opent ook haar deuren voor het Arab Film Festival on Tour.

Filmliefhebbers kunnen zo een weekend lang genieten van het beste uit de Arabische en Scandinavische filmkeuken.

Vrijdagavond 16 november trapt het Arab Film Festival on Tour af met de openingsfilm Looking for Oum Kulthum  om de dag erop uit te pakken met een selectie van de vijf beste Arabische films die draaiden op het Arab Film Festival 2018. De films tonen je niet alleen de politiek en het dagelijks leven in de Arabische wereld, maar vooral ook de schoonheid, kunst, cultuur en levenslust van de mensen die daar wonen. Van ontroerende tranentrekkers tot gierende komedie, deze films zijn even divers als het gebied waar ze vandaan komen.

Scandinavische Filmdag
Een dag later, op zondag 18 november, reizen we door naar de Scandinavische filmwereld tijdens de Scandinavische Filmdag. Ook nu staan er vijf indrukwekkende films geprogrammeerd, die zich allen afspelen in een van de Scandinavische landen. Er is voor ieder wat wils: humor, drama en spanning. Het Festivalweekend sluit af met een voorpremière van Becoming Astrid : een film over Astrid Lindgren, de schrijfster van de beroemde Pipi Langkous boeken.

De Scandinavische Filmdag wordt mogelijk gemaakt door de Asser Filmliga en DNK. Meer informatie is te vinden op deze website.

Arab Film Festival on Tour in Assen wordt mogelijk gemaakt door Buzzcore Projects, DNK, gemeente Assen, provincie Drenthe en het Drents Museum. Meer informatie over Arab Film Festival is hier te vinden.

Tiplijn