Tijdelijk fietspad bij Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Tijdelijk fietspad bij Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Langs de Europaweg bij het Wilhelmina Ziekenhuis is een tijdelijk fietspad gemaakt. Dit omdat er een nieuwe fietsbrug over de Bosbeek wordt aangelegd.

Aannemer Hoornstra verlegt de Bosbeek in Assen en daarbij komt er ook een nieuw fietsbrug naast de Europaweg-Zuid. Afgelopen week heeft de aannemer al een groot deel van de Bosbeek langs de Port Natalweg gegraven, en de maanden ervoor langs het GGZ-terrein. Tevens moest er een rioolpersleiding van het WZA langs de Europaweg worden verlegd.

Deze dagen wordt op de plaats van het fietspad een bouwput uitgegraven om twee brughoofden voor de nieuwe fietsbrug te kunnen plaatsen. Hoornstra heeft hier veel ervaring mee, maar het plaatsen van de brug wordt door de leverancier van de brug uitgevoerd. Nadat de brughoofden zijn geplaatst, is er ruimte om het resterende deel van de Bosbeek te kunnen uitgraven.

Assen aan de Aa
Assen aan de Aa is een van de deelprojecten van de FlorijnAas dat financieel mogelijk was doordat de overheid geld over had vanwege het vervallen van de spoorlijn Lelystad - Groningen.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn