Gemeente: meldt als je met oud en nieuw gaat carbidschieten

Gemeente: meldt als je met oud en nieuw gaat carbidschieten

Nog even en dan gaat de decembermaand weer van start. Een maand vol feestdagen, waaronder de jaarwisseling. Een bekende traditie tijdens oud en nieuw in Noord-Nederland is het afschieten van carbid met melkbussen.

Carbidschieten is niet zonder gevaren. Daarom gelden in de gemeente Assen een aantal regels.

Het schieten van carbid moet worden gemeld bij het college van burgemeester en wethouders. Dat kan via een meldingsformulier. Dit formulier is verkrijgbaar bij de balie in het stadhuis en op deze website. De melding moet zijn voorzien van een schriftelijke toestemming van de eigenaar van het terrein waarop carbid tot ontploffng wordt gebracht.

De melding moet voor 6 december zijn ingediend bij de balie in het stadhuis of zijn verstuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meldingen worden na deze datum niet meer in behandeling genomen. Het carbidschieten mag uitsluitend op 31 december van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Meer informatie
Heeft u vragen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. carbidschieten of bel 14 0592.

Tiplijn