Op zaterdag 3 november waren op 80 locaties 1.648 mensen actief tijdens de jaarlijkse Natuurwerkdag. Organisator Landschapsbeheer Drenthe heeft de locaties voorzien van het benodigde gereedschap, ondersteuning en een presentje voor alle deelnemers.

Dankzij de inzet van de vele enthousiaste vrijwilligers, de (groene) partners en overheden waren er meer mensen actief dan vorig jaar.

De Natuurwerkdag in Drenthe heeft dit jaar een behoorlijke groei doorgemaakt. Erik de Gruijter, directeur Landschapsbeheer Drenthe vertelt trots: We merken dat steeds meer mensen zorg willen dragen voor hun eigen leefomgeving. En de Natuurwerkdag is een hele mooie gelegenheid om daar kennis mee te maken .

De Natuurwerkdag werd niet alleen in Drenthe georganiseerd; in heel het land konden mensen aan de slag. In totaal is door 15.801 mensen op 611 locaties gewerkt in natuur en landschap. Dankzij de deelnemers is bijgedragen aan voedsel- en nestgelegenheden voor diverse insecten, bijen, (kleine) zoogdieren en reptielen. Kwetsbare planten en struiken zoals de jeneverbes kregen de benodigde aandacht. En er is heel wat klein afval verwijderd.

In Drenthe hebben diverse bestuurders locaties bezocht om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Zo waren gedeputeerde Henk Jumelet en Erik de Gruijter in Lheebroek en Hoogeveen. Zij werden ter plekke vergezeld door Henk Doeven en Erik Giethoorn. Henk Jumelet vertelt: De Natuurwerkdag is ook dit jaar in Drenthe weer ècht een succes. Vele vrijwilligers staken een dag lang de handen uit de mouwen in hun eigen omgeving. Prachtig om te zien hoe je met zoveel actieve mensen de natuur kunt verfraaien! .

De Natuurwerkdag wordt mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de Nationale Postcode Loterij, de provincie Drenthe en de Drentse gemeenten. Partners van de Natuurwerkdag zijn Stichting Het Drentse Landschap, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en IVN.

Rianne Post
Tiplijn