Levensgevaarlijk passerende fietsers en voetgangers langs Europaweg

Levensgevaarlijk passerende fietsers en voetgangers langs Europaweg

Langs de Europaweg-West worden nieuwe kabels gelegd waarbij het fietspad ter plekke is afgesloten. Er is daar een omleiding ingesteld.

Alleen blijken sommige weggebruikers de omleiding niet te waarderen en gaan gewoon om de werkzaamheden en langs de Europaweg lopen, waar de snelheid wel is verlaagd maar veel harder wordt gereden. In een half uur tijd kwamen er al vijf gevaarlijke inhaalmanoeuvres van voetgangers en fietsers op deze plaats. Medewerkers van het boorbedrijf zien dit wangedrag met lede ogen tegemoet en hopen elke keer maar dat het goed gaat.

Duidelijke omleidingsborden
De foute voorbijgangers hebben niet door hoe gevaarlijk het is om op de Europaweg te gaan lopen met huisdieren, fiets of brommer. De automobilisten hebben geen goed zicht en het vrachtverkeer raast er langs.

Aanleg
In opdracht van Enexis is de firma Alsema een nieuwe leiding aan het aanleggen voor de toekomstige zonneparken rond het TT Circuit. Daar is een nieuwe verdeelstation geplaatst. Er worden zes nieuwe leidingen van 55 kilovolt aangesloten op het grote verdeelstation op de Asserwijk. Zonne-energie kan straks geleverd worden aan het hoofdspanningsnet van Tennet. Tevens worden er ook vier mantelbuizen voor glasvezel aangelegd om het sensornetwerk te optimaliseren.

Unieke boring
Aan het eind van deze week zullen er voorbereidingen getroffen worden voor een lange boring onder de Europaweg, de Vaart en het Noord-Willemskanaal richting de Asserwijk. Hiervoor komt een andere boorinstallatie die lasergestuurd is. Na deze boring zal er nog een boring plaatsvinden bij de rotonde bij het sportpark de Hoogspanning.

Tiplijn