Lekkende parkeergarage Triade nu in herstel

Lekkende parkeergarage Triade nu in herstel

Ruim een week zijn de bouwvakkers bezig met het herstellen van de lekkende parkeergarage de Triade.

Bouwbedrijf Heijmans en opdrachtgever Ahold dragen behoorlijk bij aan de herstel van de lekkende garage in Assen. Er was jaren van rechtszaken en getouwtrek nodig om vorig jaar tot een overeenkomst te komen. De gemeente Assen was bereid een miljoen euro te investeren om het herstel in beweging te krijgen en zorg te dragen dat het nu goed gaat aflopen.

Parkeerplaatsen twee maanden niet beschikbaar
De parkeerinkomsten van het parkeerbedrijf zullen deze periode behoorlijk minder zijn nu er ruim 600 plaatsen niet beschikbaar zijn. Automobilisten zoeken naar alternatieve parkeerplaatsen, ook de aanliggende winkels zullen merken dat er minder doorstroom is. Vervelender is het voor de automobilist, die nu regelmatig voor een volle naastliggende parkeergarage staat.

Herstel kosten zijn 2,4 miljoen euro
De kosten voor het herstel van de garage zou eerst 2,4 miljoen euro zijn. Bouwer Heijmans, en opdrachtgever Ahold, namen naar lang getouwtrek de kosten van 1,4 miljoen euro voor hun rekening. De gemeente betaalde het resterende miljoen. Maar hier overheen komen nog kosten om in de parkeergarage ledverlichting te laten plaatsen, met al de inmiddels duurdere bouwkosten.

Tiplijn