Teveel boompjes in fietsenstalling Kloosterveen

Teveel boompjes in fietsenstalling Kloosterveen

Op een van de drukste opstapplaatsen van bussen in Kloosterveen is geen plaats voor fietsen, dit omdat de gemeente Assen de fietsenstalling niet onderhoud.

Veel Kloosterveeners ergeren zich aan het gedrag van de gemeente Assen vanwege het onderhoud van groen in Kloosterveen. Twee weken geleden is er een nieuwe asfalt laag op de Maria Montessoiriweg aangelegd waarbij de asfalt ploeg eerst veel onkruid uit de goten moest krabben om de asfalteerwerkzaamheden te kunnen uitvoeren. Verderop is op het drukste opstapplaats in de wijk een fietsenstalling gemaakt, maar al een geruime tijd wordt er geen onderhoud meer uitgevoerd. Daardoor kunnen er bijna geen fietsen vanwege de vergroeide struiken in de fietsenstalling meer staan.

Klagen over het onderhoud in de wijk; veel bewoners beginnen er niet meer aan. De gemeente laat loonwerkers het werk doen maar kijken niet naar de kwaliteit en wat ze doen. Er is een maai- en onderhoudskaart van Assen waar je kan kijken wanneer er wel of niet gemaaid wordt, en op welke plaatsen. Leuk gemaakt, maar het werkt niet. En achteraf melden dat het niet klopt, heeft ook geen zin. Iedereen begrijpt dat niet alle groen elke week gemaaid kan worden, maar als er dan één of twee keer per jaar het vermeld staat, doe het dan.

Fietsenstalling en onderhoud
De gemeente is goed in het aanleggen van stallingsplaatsen van fietsen en iedereen wil het graag gebruiken, maar het zorgen voor onderhoud en dat alle fietsen goed kunnen staan, blijft een probleem.

Tiplijn