Informatieavond over aanpak krachtig Assen Oost

Informatieavond over aanpak krachtig Assen Oost

Donderdagavond trok de informatieavond over het project "Krachtig Assen Oost" in de Groeiplek bijna een volle zaal.

De wijk Assen Oost kan wel wat hulp gebruiken en er zijn natuurlijk in deze wijk ook zaken die beter kunnen worden geregeld. Natuurlijk zijn er veel bewonersinitiatieven, maar donderdagavond wilden zij gaan kijken wat er verbonden of verbeterd kan worden.

Inventariseren en luisteren
De avond begon met een bakje koffie en wat informatie over de invulling van de avond waarna er een enquête werd gehouden. Op papier wilden de initiatiefnemers meer informatie krijgen over de doelgroep en hoe men tegen bepaalde zaken aankeek. Vervolgens ging iedereen uiteen in werkgroepen om te praten over diverse zaken.

Dynamische wijk
In Assen Oost zijn al veel bewonersinitiatieven, klein en groot. Denk aan bijvoorbeeld aan Kunstig Assen Oost, de Dierenweide en landgoed Valkenstijn, het jaarlijkse wijkfeest en Samen Eten. Ondanks de vele activiteiten in de wijk zijn er ook aandachtspunten.

Zo zijn er onder andere gedeelde zorgen over: gezondheid, eenzaamheid, veiligheid, werk en inkomen. Buiten de zorgen, kunnen bewoners ook meedenken aan bredere thema s voor de wijk zoals: zingeving, gezond opgroeien en oud worden, gezond leven, kwaliteit van leven en plezier.

Tiplijn