Informatieavond rotonde Rolderstraat

Informatieavond rotonde Rolderstraat

Dinsdagavond is er een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis geweest over de herinrichting van de rotonde op de Roldestraat.

Al de gebruikers, belangengroepen en bewoners weten dat de situatie op de rotonde van de Rolderstraat in het centrum van Assen onoverzichtelijk en gevaarlijk is. Niet door de inrichting van de rotonde, maar vooral door het gedrag van de weggebruikers, en vooral de fietsers, komend uit de Roldertunnel. Dat er nog maar één ongeval is gebeurd, is vooral te danken aan het feit dat de weggebruikers goed uitkijken en de wegmisbruikers dan maar voorrang geven.

Levensgevaarlijke situaties
Vooral de fietsers en de scootergebruikers misbruiken de situatie van voorrang op de rotonde, maar ook bewuste wegpiraten in autos plegen vaak zeer gevaarlijke handelingen om de rotonde dan maar andersom te nemen. De gemeente Assen had de mogelijkheid om de situatie weer als daarvoor te maken, een kruising voor het verkeer, maar zal hiervan toch afwijken.

Rotonde met losliggende fietspaden
De gemeente Assen kwam dinsdag met het voorstel om de rotonde te behouden en aan te passen, en de verkeersstromen uit elkaar te gaan houden. De rotonde zal worden ingericht met een vaste kern met een kunstwerk, daarnaast zullen de fietsers en voetgangers verder buiten de rotonde worden gehouden doormiddel van losliggende fietspaden.

De aansluiting naar de Oranjebuurt wordt anders en krijgt een eenrichtingsweg, waarover de bewoners nogal verschillend denken. Eenrichtingsverkeer op de Oranjestraat is hierbij een moeilijk item.

Inspraak en overleg
De gemeente Assen is met de informatieavond bezig om een goed stuk overleg met gebruikers, aanwonenden en bedrijven te creëren. De mix van al de belangen zal zodanig bekeken moeten worden, dat het veilig wordt en blijft voor de toekomst.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
.be
Tiplijn