Assenaar Sebastiaan Nieuwenhuis naar HandbikeBattle in Oostenrijk

Assenaar Sebastiaan Nieuwenhuis naar HandbikeBattle in Oostenrijk

Sebastiaan Nieuwenhuis uit Assen doet volgend jaar juni mee aan de HandbikeBattle in Oostenrijk. Hij is de enige Assenaar die aan deze battle mee gaat doen.

De HandbikeBattle is een sportieve handbikewedstrijd in Oostenrijk tussen handbiketeams van revalidatiecentra. Sebastiaan doet mee met het UMCG Handbiketeam.

Spina Bifida
Sebastiaan kwam tijdens zijn revalidatie in Beatrixoord in contact met handbiken: ,,Ik ben geboren met de lichamelijke uitdaging Spina Bifida, oftewel open rug. Ik ben in mei 2017 thuis komen te zitten met een hernia die ik daar overheen kreeg, waarvoor ik moest gaan revalideren in Beatrixoord Haren.

Fanatieke sporter
Voor zijn hernia was Sebastiaan een fanatieke sporter. Crossfitten was zijn ding, alleen na de hernia kwam dat op een laag pitje te staan: ,,Helaas zit fanatiek crossfitten, wat ik altijd deed, er voor mij niet meer in omdat dit nu na mijn herstel van de hernia te grote risicos met zich mee kan brengen. Omdat crossfitten niet meer ging, zocht hij een andere uitdaging: ,,Tijdens mijn revalidatietraject in Haren ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met de sport handbiken en had na de tweede training direct het gevoel, "dit is wat ik wil!". Inmiddels train ik sinds mei 2018 mee met het BEA Handbiketeam in Haren en ben als enige en eerste Asser handbiker geselecteerd om de "HandbikeBattle" in Oostenrijk te gaan fietsen als een van de deelnemers van het UMCG Handbiketeam.

HandbikeBattle
De HandbikeBattle in Oostenrijk is een sportief evenement over 20 kilometer met daarin 900 hoogtemeters, waaraan oud revalidanten van revalidatiecentra uit heel Nederland deelnemen. Dit om te ervaren en laten zien waar je, ook met een lichamelijke uitdaging mentaal en fysiek toe in staat bent, na een vaak lang revalidatietraject.

Doel
Tijdens deze battle wil Sebastiaan twee doelen halen: ,,Mijn doel voor mezelf is het kijken waartoe ik mentaal en fysiek toe in staat ben als zijnde iemand met een lichamelijke uitdaging. Mijn andere doel van het verhaal is anderen met een lichamelijke uitdaging te activeren om te gaan sporten.

Sponsoren
Voor deze battle zijn een hele hoop zaken nodig zoals trainingen, vervoer, materiaal, overnachtingen tijdens de battle week in Oostenrijk, medische testen, keuringen en nog veel meer. Sebastiaan is daarom op zoek naar sponsoren: ,,Per deelnemer wordt gevraagd om ¬2500,- sponsorgeld op te halen. Hiervoor zou ik graag een beroep willen doen op alle Assenaren. Buiten dat elk gesponsord bedrag is meegenomen natuurlijk, krijg je wanneer je me sponsort uit naam van je bedrijf, ook iets terug voor de sponsoring.

Wilt je Sebastiaan sponsoren? Dan kun je contact met Sebastiaan opnemen door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tekst: Erik Smit

Tiplijn