Popronde strijkt donderdag neer in Assen

Popronde strijkt donderdag neer in Assen

Het grootste rondreizende festival van Nederland doet dit jaar 41 steden aan. Onder andere Nieuwegrond, HoppaH!, Bourbon Avenue en The Spvrk komen op donderdag 18 oktober naar het centrum van Assen. De organisatie heeft ervoor gekozen om dit jaar de locaties minder ver uit elkaar te laten liggen waardoor het festivalterrein wat compacter is en alles makkelijker beloopbaar zal zijn.

Over de Popronde
De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf donderdag 13 september tot en met zaterdag 24 november reizen de 142 geselecteerde Poprondebands en acts  de nieuwe generatie popmuzikanten - langs 41 steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Popronde vindt in Assen plaats op donderdag 18 oktober. Zeventien acts spelen verdeeld over twaalf deelnemende locaties in het centrum van Assen.

Popronde tourt 10 weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vindt in 4 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een unieke programmering. In iedere stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele deelnemende locaties de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als Kensington, Racoon, De Staat, Chef Special, Rondé en My Baby.

Nieuwe locaties
Tijdens de Popronde vormen locaties in het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. Naast café s en kroegen fungeren vaak ook kunstgalerieën, de bibliotheek en andere bijzondere plekken als podia. Nieuwe locaties in Assen dit jaar zijn bijvoorbeeld Grand Café t Wapen, Flint en sportschool De Fitness Factory aan de Marktstraat waar Fokko zijn nieuwste single "Sportschool" zal spelen.

Programma
Tijdens Popronde Assen vindt voor de officiele start van het programma, vanaf 16.00 uur, traditiegetrouw een vijftal previews plaats op de Muziekafdeling van Warenhuis Vanderveen in Assen, op de eerste etage. Om 20:00 uur start het programma van Popronde Assen bij Brasserie21 aan de Markt, de band "Im With Stupid" (reggae, ska) trapt Popronde Assen af.

Afterparty
Vanaf 0.00 uur is 1809 Lodewijk Napoleon dé plek waar de afterparty losbarst, met de band "Nieuwegrond" wordt er gedanst tot in de late uurtjes.

Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Naast Assen strijkt de Popronde dit jaar ook neer in Meppel en Emmen en nog 38 andere steden door het hele land.

Kijk voor informatie over de Popronde, de selectie van 2018 en het programma van de steden op de website.

Tiplijn