Workshop kadasteronderzoek bij Drents Archief in Assen

Workshop kadasteronderzoek bij Drents Archief in Assen

Op maandag 22 en 29 oktober organiseert het Drents Archief tussen 13.30 en 16.30 uur een workshop kadasteronderzoek. Met de Kadaster archiefviewer kunnen geïnteresseerden zoeken naar de plek waar Drenten hebben gewoond en gewerkt.

De opeenvolgende eigenaars van een perceel zijn op die manier te achterhalen en de viewer biedt toegang tot gedigitaliseerde kaarten van de percelen. Kadasterdeskundige Herman de Koning geeft in twee middagen tips en tricks voor het zoeken. De workshop bestaat uit twee lessen en wordt ook op 19 en 26 november gegeven, de kosten bedragen ¬5.

Kadaster archiefviewer
Met de Kadaster archiefviewer kan men online historisch onderzoek in de openbare registers van het Kadaster doen. De archiefviewer bevat kadastrale leggers en hulpregisters om percelen, rechten en gerechtigden op te zoeken. Daarnaast zijn ook hulpkaarten en door landmeters gemaakte schetsen met meetgegevens beschikbaar. In het Drents Archief kunnen bezoekers de viewer gratis gebruiken, bij online thuisgebruik is een abonnement noodzakelijk.

Aanmelden
Aanmelden voor de workshop is noodzakelijk en kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 0592 313523.

Tiplijn