Open Huis van de Kerken viert 30-jarig bestaan

Open Huis van de Kerken viert 30-jarig bestaan

Het Open Huis in Assen bestaat dit jaar 30 jaar. Daarom wordt op 12 november een officiële viering gehouden.

De groep mensen die overdag eenzaam en soms verward door de straten van Assen dwaalt, groeit met de dag. Het Open Huis aan de Brink biedt op 6 dagdelen per week een huiskamer voor een kop koffie, en belangrijker nog, een luisterend oor en warme aandacht voor wie dat nodig heeft. Tientallen mensen komen dan binnen. Met name in de weekeinden, op zaterdagen en zondagen, als de rest van Assen bij gezin en vrienden is, is het druk. Ook dan staan altijd enkele van de in totaal 50 vrijwilligers klaar, die het Open Huis al dertig jaar draaiende houden. Iedereen is welkom, niemand hoeft zich in te schrijven of is verplicht om persoonsgegevens in te vullen. Je mag er zijn als mens die warmte en gezelligheid zoekt. Als iemand met een concreet probleem komt, kan het Open Huis door verwijzen, maar alleen op uitdrukkelijk verzoek van de bezoeker.

Het Open Huis is een antwoord op het almaar groeiende probleem van eenzaamheid in onze samenleving.

Viering 30-jarig bestaan
Op 12 november 1988 is de Interkerkelijke Stichting voor Missionair-, Diaconaal  en Pastoraal Werk officieel opgericht. Het weekend van 9 tot en met 11 november zal volledig in het teken staan van de viering van het 30-jarig bestaan van de stichting. Op 12 november 2018 vindt de officiële viering plaats. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor, voor 5 november, aanmelden bij het secretariaat.

Informatie
De viering vindt plaats in De Kandelaar aan de Oude Molenstraat 20 in Assen. Om 16:00 uur is er een Kerk/Dankdienst onder leiding van Mgr. Ron van den Hout (Bisschop van Groningen/Leeuwarden). Om 17:00 uur is er een receptie onder het genot van een hapje en een drankje.

Open Huis Assen
Tiplijn